Drob de miel a la Panacris

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 1715 vizualizari

 

Sunt convinsă că zilele astea toată lumea a preparat drobul în diverse variante. Vă aduc și varianta mea, un pic mai altfel. Inedit în această rețetă este faptul că am pus la marinat de această dată și organele de miel, împreună cu carnea pentru friptură. Am fost forțată de împrejurări, deoarece mielul a aterizat miercuri seară acasă, iar noi joi și vineri am fost plecați, iar de congelat nu am fost de acord. Sincer am cam avut emoții, mai ales că TataZmeu, mi-a spus, am văzut eu multe, dar organe la marinat niciodată :D Dar m-am riscat. Vineri seară când ne-am întors, m-am dus direct la frigider, să văd starea organelor marinate, spre surprinderea mea arătau foarte bine, așa că le-am mai lăsat până sâmbătă dis de dimineață, când m-am apucat de treabă;) Gata cu vorba și spor la treabă;) sau măcar salvați rețeta pentru anul viitor;)

 

INGREDIENTE

  • organe de la un miel de cca. 17000 g.,
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec de țară,
  • ceapă galbenă,
  • foi de dafin,
  • condimente garam masala,
  • cimbru sălbatic de pădure,
  • sare aromată a la Panacris,
  • Pentru preparare:
  • mărar proaspăt 1 legătură mare,
  • ceapă verde 6 fire,
  • usturoi 6 fire,
  • ouă de găină 2 bucăți,
  • ouă de rață 2 bucăți,
  • Pentru asamblare:
  • prapure de miel,
  • ouă de găină fierte și curățate de coajă 4 bucăți
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel a la Panacris:

Așa, după ce se scot de la marinat organele, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 15 minute după ce clocotește, apoi se scot și se lasă la răcit. Între timp se fierb ouăle ptr ansamblare cca. 10 minute.


Organele răcite, se mărunțesc, se asezonează de sare, piper, mărar tocat, ceapă și usturoi, ouă, amestecându-se uțor până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă termorezistentă se așează prapurele, ca și foaie de pergament, jumătate din cantitatea de amestec, apoi ouăle întregi, bineînțeles curățate de coajă, se acoperă cu restul de compoziție, apoi se acoperă totul cu prapurele. Se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 35 de minute la foc mediu, neacoperit.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (22)

laura_n 1

23.04.2014, 18:03

arata bestiaal!

Rocsi 1

23.04.2014, 20:12

Lavinia 1

24.04.2014, 14:21

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!