Terina Jelly

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2015 | 2284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 3 oua
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g bacon sau kaizer
  • 150 g porumb din conserva
  • 4 linguri smantana
  • 1 rosie
  • 1 plic gelatina
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • 1/2 lingurita mustar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina Jelly:

  • Incepem prin a curata cartofii. Ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare.  Fierbem separat  si ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in jumatati. Cat timp fierb cartofii, taiem baconul sau kaizerul cubulete si il rumenim in putin ulei. Din galbenusul de ou si ulei facem o maioneza. Adaugam si mustarul. Putem folosi si maioneza cumparata, cam 200 g.
  • Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Apoi incalzim o lingura de apa si dizolvam gelatina in ea. Amestecam maioneza cu smantana si adaugam gelatina dizolvata.
  • Amestecam baconul prajit si scurs de ulei cu rosia curatata de coaja si taiata cubulete, cartofii fierti si scursi si cu porumbul scurs de apa.Asezonam bine. Adaugam peste acestea maioneza cu smantana. Tapetam o tava de chec cu folie transparenta.
  • Turnam jumatate din compozitia de terina. Apoi asezam deasupra jumatatile de oua. Peste turnam restul compozitiei.
  • Dam terina doua ore la frigider. Apoi taiem felii si servim cu castraveti murati sau gogosari murati. E foarte buna si o puteti pregati si pentru o masa festiva. Veti impresiona. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina Jelly" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Terina de legume cu branza