Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde

de Bucataras in Oaie, 19 Apr 2016 | 4527 vizualizari

 

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de baza.

 

INGREDIENTE

    • 750 gr organe de miel
    • 200 gr carne de miel
    • un prapur de miel
    • cate 2 legaturi de ceapa verde, usturoi verde, marar si patrunjel
    • cate 2 linguri de menta si tarhon proaspat tocat
    • 4 oua
    • sare si piper dupa gust
    • ulei si pesmet pentru tapetat tava

Condimente pentru fiert carnea:

  • 1 lingurita de menta verde si tarhon uscat
  • 1 lingurita boabe de piper colorat
  • 2 frunze de dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde:

Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala foile de dafin, piperul, menta si tarhonul uscat si lasa-le sa fiarba. Cand sunt gata, strecoara-le si lasa-le la racit.

Intre timp, toaca marunt ceapa, usturoiul si verdeturile. Toaca organele si carnea de miel in cuburi mici si adauga-le peste verdeata. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, pune ouale batute si amesteca bine compozitia.

Tapeteaza cu ulei si pesmet o tava rotunda cu pereti detasabili sau o tava de chec. Intinde prapurul in tava, rastoarna compozitia, preseaza usor, apoi imbraca drobul cu marginile prapurului. Coace-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 30 de minute, pana se incheaga bine, apoi scoate-l din tava si lasa-l la racit.

Iata un aperitiv gustos si aromat pentru masa de Pasti! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

27.04.2016, 13:50

Interesant

Xandrinne 1

28.04.2016, 08:18

CameliaR 1

12.05.2016, 11:38

O minunatie de drob!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ton

ieri la 21:43

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

de oanapl 7

pe 04.12 la 20:43

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl 7

pe 03.12 la 19:34

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

pe 03.12 la 15:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3295 puncte

mirela0911

1401 puncte

RODIMUR

1346 puncte

laura_n

1182 puncte

 Adi

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de berbecut cu leurda