Drob de post/vegetarian

de gatesteusor in Mancaruri de legume, 3 Mar 2015 | 12595 vizualizari

 

Acum ca am intrat in Postul Pastelui am decis sa postez cateva dintre retetele mele de post.
Una dintre aceste retete, chiar una preferata mie, este Drobul de post.
Plin de legume gustoase, satioase si sanatoase, acest drob este foarte simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 4 cepe
  • 1 telina
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 2 cartofi
  • 200 gr de orez
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 200 gr de masline
  • piper dupa gust
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr de pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de post/vegetarian:

Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata.

Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa rece pe foc. Cand da in clocot se acopera cu un capac si se fierbe pe ceas 10 minute (fara a se ridica capacul sau amesteca). Se opreste focul si se lasa acoperit, fara a se ridica capacul sau a se amesteca, inca 15 minute. Ar trebui sa se formeze mici cratere deasupra.

Se toaca marunt ceapa uscata, ceapa verde, usturoiul verde, maslinele (fara samburi), patrunjelul. Dati morcovii si telina pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se caleste ceapa uscata timp de 10 minute, apoi se pune ceapa verde si usturoiul, se mai lasa 5 minute si se da de pe foc.

Cartofii curatati se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu ceapa din tigaie, orez, pesment, legumele date pe razatoare, maslinele si se adauga si condimentele. Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena.

Aceasta compozitie se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace 30-40 de minute, in cuptorul incins, la foc potrivit.

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se pune in frigider timp de 4 ore. Doar dupa aceea este bun de taiat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de post/vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"