Evantai de vinete

de Miha in Mancaruri de legume, 13 Dec 2011 | 2354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • bacon  feliat (in functie de cate felii veti obtine dupa ce feliati vanata)
  • cascaval feliat
  • Pentru sos:
  • 2 catei usturoi
  • 100 g iaurt gras
  • marar verde tocat
  • 1 frunza de busuioc verde
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete:

Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor.



Ceapa si rosia se feliaza.



Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de bacon, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de bucatarie si se pune intr-un vas termorezistent. Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ jumatate de ora. Se verifica daca e gata intepand vanata cu o furculita.



Pentru sos se piseaza usturoiul si busuiocul, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si marar.



Scoatem ata de pe vanata, asezam pe o farfurie si stropim din belsug cu sosul de iaurt.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ionela2682 1

17.12.2011, 23:27

super!!!!

Miha 1

18.12.2011, 10:30

Krystyan Trendy 1

18.12.2013, 22:39

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Evantai de vinete