Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana)

de Catalin in Ficat, 20 Apr 2009 | 35773 vizualizari

 

Doamnelor si domnilor, bine ati venit la emisiunea "As hali un drob, da' n-am". Stam de vorba cu bucataras Oana, careia in onlineul culinar mondial i se mai spune si "The One". Toata lumea e gata? Ok, nu mai misca nimeni! 3, 2, 1, motor!

 

INGREDIENTE

  • un kilogram de ficatei de pui
  • un kilogram de pipote si inimi de pui
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 3 legaturi de marar
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 10 oua foi de dafin,
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana):

- Oana, spune-ne ce se intampla in bucataria ta.

- Intrebarea e legata de ceea ce ai zis mai devreme, de motor adica?


- Nu, nu. Suntem in post, sa vorbim despre retete. Despre retete culinare, ca sa fie clar. O lume intreaga e cu ochii pe noi, asteapta minunata reteta de drob de pui. Cel mai important ingredient e sa ai un sot de 5 stele, asta e tot ce stim deocamdata. De ce ar mai fi nevoie?

- De un kilogram de ficatei de pui, un kilogram de pipote si inimi de pui, 3 legaturi de ceapa verde, 3 legaturi de usturoi verde, 3 legaturi de marar, 3 legaturi de patrunjel, 10 oua, foi de dafin, sare, piper.


- Next, please.

- Se spala ficateii si se pun la fiert, cu sare, piper si foi de dafin. Separat, la fel se procedeaza si cu inimile si pipotele, care se fierb impreuna, intr-o oala separata de ficatei.


- Aa, da, p-asta am mai auzit-o pe la "Din dragoste". Zicea unu' de iubita lui: "Mai intai mi-a incalzit inima, dupa aia mi-a mancat ficatii".

- Sssst. Sa ne concentram pe reteta. Deci, se curata si se spala toata verdeata, ceapa si usturoiul se toaca rondele fine si se amesteca apoi cu mararul si cu patrunjelul tocate.


- Mai e mult?

- Ai putintica rabdare, dom'le. La meciuri stai lipit de TV doua ore, nemiscat, si-acu' te plictisesti dupa nici 5 minute? Asa ... Dupa ce organele s-au fiert, se scot din zeama si se lasa la racit, apoi se toaca cu cutitul marunt, marunt. Ouale se bat cu mixerul, pana devin spumoase, si se adauga peste verdeata si organele tocate. Se amesteca apoi cu mana bine de tot, se condimenteaza cu sare si piper.


- Ma duc sa fumez o tigara.

- Stai, ca mai e un pic! Se pregatesc doua forme de cozonac, tapetate cu hartie de copt, care sunt apoi umplute cu compozitia rezultata mai devreme.


- Detalii, detalii. Cand de gata de infulecat?

- Se baga la cuptor o jumatate de ora, la foc mediu, apoi se lasa sa se raceasca in forma. Apoi, poate fi devorat.


- Doamnelor si domnilor, mi-a parut bine sa va cunosc, dar si mai bine imi pare ca e gata drobul de pui.

- Dragostea pentru voi trece prin burta, asa ca fug sa dau gata o tava cu drob. Paste fericit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (75)

claudiaO 1

16.04.2014, 16:42

Oana , arata super! tot asa vreau si eu sa il fac, cu deosebirea ca in loc de pipite si inimi voi pune vreo 3 pulpite de pui tocate tot asa marunt

Constelatialeu 1

16.04.2014, 16:43

MotanLaOale 1

16.04.2014, 16:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tamara
  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficat de pui fiert in lapte