Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana)

de Catalin in Ficat, 20 Apr 2009 | 43948 vizualizari

 

Doamnelor si domnilor, bine ati venit la emisiunea "As hali un drob, da' n-am". Stam de vorba cu bucataras Oana, careia in onlineul culinar mondial i se mai spune si "The One". Toata lumea e gata? Ok, nu mai misca nimeni! 3, 2, 1, motor!

 

INGREDIENTE

  • un kilogram de ficatei de pui
  • un kilogram de pipote si inimi de pui
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 3 legaturi de marar
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 10 oua foi de dafin,
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana):

- Oana, spune-ne ce se intampla in bucataria ta.
- Intrebarea e legata de ceea ce ai zis mai devreme, de motor adica?

- Nu, nu. Suntem in post, sa vorbim despre retete. Despre retete culinare, ca sa fie clar. O lume intreaga e cu ochii pe noi, asteapta minunata reteta de drob de pui. Cel mai important ingredient e sa ai un sot de 5 stele, asta e tot ce stim deocamdata. De ce ar mai fi nevoie?
- De un kilogram de ficatei de pui, un kilogram de pipote si inimi de pui, 3 legaturi de ceapa verde, 3 legaturi de usturoi verde, 3 legaturi de marar, 3 legaturi de patrunjel, 10 oua, foi de dafin, sare, piper.

- Next, please.
- Se spala ficateii si se pun la fiert, cu sare, piper si foi de dafin. Separat, la fel se procedeaza si cu inimile si pipotele, care se fierb impreuna, intr-o oala separata de ficatei.

- Aa, da, p-asta am mai auzit-o pe la "Din dragoste". Zicea unu' de iubita lui: "Mai intai mi-a incalzit inima, dupa aia mi-a mancat ficatii".
- Sssst. Sa ne concentram pe reteta. Deci, se curata si se spala toata verdeata, ceapa si usturoiul se toaca rondele fine si se amesteca apoi cu mararul si cu patrunjelul tocate.

- Mai e mult?
- Ai putintica rabdare, dom'le. La meciuri stai lipit de TV doua ore, nemiscat, si-acu' te plictisesti dupa nici 5 minute? Asa ... Dupa ce organele s-au fiert, se scot din zeama si se lasa la racit, apoi se toaca cu cutitul marunt, marunt. Ouale se bat cu mixerul, pana devin spumoase, si se adauga peste verdeata si organele tocate. Se amesteca apoi cu mana bine de tot, se condimenteaza cu sare si piper.

- Ma duc sa fumez o tigara.
- Stai, ca mai e un pic! Se pregatesc doua forme de cozonac, tapetate cu hartie de copt, care sunt apoi umplute cu compozitia rezultata mai devreme.

- Detalii, detalii. Cand de gata de infulecat?
- Se baga la cuptor o jumatate de ora, la foc mediu, apoi se lasa sa se raceasca in forma. Apoi, poate fi devorat.

- Doamnelor si domnilor, mi-a parut bine sa va cunosc, dar si mai bine imi pare ca e gata drobul de pui. 
- Dragostea pentru voi trece prin burta, asa ca fug sa dau gata o tava cu drob. Paste fericit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

claudiaO 1

16.04.2014, 16:42

Oana , arata super! tot asa vreau si eu sa il fac, cu deosebirea ca in loc de pipite si inimi voi pune vreo 3 pulpite de pui tocate tot asa marunt

Constelatialeu 1

16.04.2014, 16:43

MotanLaOale 1

16.04.2014, 16:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu unt