Drob de somon

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2013 | 7132 vizualizari

 

O minunatie de drob invelit in aluat de casa, pe care-l recomand tuturor iubitorilor de peste :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 175 gr faina
  • 80 gr unt rece dat pe razatoare
  • 1 ou
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lingura plina de iaurt
  • un praf de sare
  • un praf de chimen macinat
  • Compozitie drob:
  • 4 bucati file de somon proaspat
  • 2 oua fierte tari( 12 min)
  • 1 ou crud
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • un praf de turmeric
  • un praf de cimbru
  • un praf de boia
  • un praf de piper
  • un praf de usturoi pudra
  • sare dupa gust( in jur de 3 lingurite rase)
  • 5 linguri ulei de masline
  • galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de somon:

Incepem cu prepararea blatului:

Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si  se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura.

Somonul se dezoseaza, eu prefer sa fac asta dupa ce scot somonul din congelator si-l las in jur de 10 minute in apa. Cat inca este aproape congelat se dezoseaza mai bine.

Il dam o data prin masina de tocat.

Incingem uleiul( 2 linguri) in tigaie si punem ceapa alba tocata si somonul. Vom amesteca din cand in cand si vom lasa in jur de 5 minute la foc mic.

Spalam si curatam ceapa, usturoiul, verdeturile si le vom toca pe rand la masina de tocat.

Tocam din nou si somonul cu ceapa calita la masina de tocat.

Amestecam totul si adaugam si oul crud. 

Scoatem aluatul, il intindem pe o foaie pergament si il asezam in tava. Este bine sa lasam mai multa coca pe margine sa putem inveli bine compozitia. Eu din neatentie nu am socotit bine si am fost nevoita sa intorc drobul sa il pot orna :)Punem in mijloc compozitia, asezam si ouale fierte si apoi invelim drobul.

Am oprit si o bucatica de aluat sa fac crucea.

Am uns cu un galbenus de ou si am copt drobul pentru 45 de minute la 200 de grade.

Este un aperitiv deosebit de bun si frumos nu numai pentru masa pascala si va asigur ca nici nu veti simti gustul de peste :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

ieri la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

ieri la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu crema de branza