Drob de somon

de Rux in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2013 | 3230 vizualizari

 

O minunatie de drob invelit in aluat de casa, pe care-l recomand tuturor iubitorilor de peste :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 175 gr faina
  • 80 gr unt rece dat pe razatoare
  • 1 ou
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lingura plina de iaurt
  • un praf de sare
  • un praf de chimen macinat
  • Compozitie drob:
  • 4 bucati file de somon proaspat
  • 2 oua fierte tari( 12 min)
  • 1 ou crud
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • un praf de turmeric
  • un praf de cimbru
  • un praf de boia
  • un praf de piper
  • un praf de usturoi pudra
  • sare dupa gust( in jur de 3 lingurite rase)
  • 5 linguri ulei de masline
  • galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de somon:

Incepem cu prepararea blatului:

Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si  se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura.

Somonul se dezoseaza, eu prefer sa fac asta dupa ce scot somonul din congelator si-l las in jur de 10 minute in apa. Cat inca este aproape congelat se dezoseaza mai bine.

Il dam o data prin masina de tocat.

Incingem uleiul( 2 linguri) in tigaie si punem ceapa alba tocata si somonul. Vom amesteca din cand in cand si vom lasa in jur de 5 minute la foc mic.

Spalam si curatam ceapa, usturoiul, verdeturile si le vom toca pe rand la masina de tocat.

Tocam din nou si somonul cu ceapa calita la masina de tocat.

Amestecam totul si adaugam si oul crud. 

Scoatem aluatul, il intindem pe o foaie pergament si il asezam in tava. Este bine sa lasam mai multa coca pe margine sa putem inveli bine compozitia. Eu din neatentie nu am socotit bine si am fost nevoita sa intorc drobul sa il pot orna :)Punem in mijloc compozitia, asezam si ouale fierte si apoi invelim drobul.

Am oprit si o bucatica de aluat sa fac crucea.

Am uns cu un galbenus de ou si am copt drobul pentru 45 de minute la 200 de grade.

Este un aperitiv deosebit de bun si frumos nu numai pentru masa pascala si va asigur ca nici nu veti simti gustul de peste :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Drob de somon-0
Drob de somon-1
Drob de somon-2
Drob de somon-3
Drob de somon-4
Drob de somon-5
Drob de somon-6
Drob de somon-7
Drob de somon-8
Drob de somon-9
Drob de somon-10
Drob de somon-11
Drob de somon-12
Drob de somon-13
Drob de somon-14

COMENTARII (43)

Rux

Rux 1

02.05.2013, 20:14

Multumesc frumos...a fost tare tareeee bun!

Panacris

Panacris 1

03.05.2013, 11:13

Super idee!

Rux

Rux 1

03.05.2013, 18:21

Multumesc scumpa mea! E altceva...dar foarte foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!