Aperitiv tarta cu branza si carnati

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2020 | 4815 vizualizari

 

Aceasta tarta se poate servi atat calda, cat si rece. Merge de minune seara la cina, dar si pusa la pachet, la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 100 g unt rece
  • 2-3 lg apa rece
  • 500 g branza de vaca sarata, framantata
  • 1 ou
  • 2-3 lg smantana/iaurt
  • sare, piper dupa gust
  • 1 buc ceapa alba mai mica
  • 1 buc carnat afumat
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt pasta de ardei
  • rosii cherry
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza si carnati:

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se framanta un aluat omogen. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pana se prepara umplutura.

Se mixeaza branza framantata cu smantana sau iaurtul, ce preferati, pana devine omogena si usor moale. Se adauga oul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei. Carnatul se taie felii apoi in jumatati si se caleste impreuna cu ceapa. Se adauga lingurita de pasta de ardei si se mai amesteca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se amesteca apoi cu crema de branza si se omogenizeaza totul.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in forma rotunda, atat cat sa acopere tava de tarta, atat fundul acesteia cat si peretii. Se asaza aluatul in tava, se apasa usor pentru a imbraca peretii apoi se toarna crema de branza. Se niveleaza apoi se asaza rosiile cherry taiate in jumatati. Pe mijloc se asaza o frunza de patrunjel apoi se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca apoi se poate servi.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

In timpul coacerii, umplutura va creste, dand impresia ca va curge, dar dupa ce se scoate din cuptor, isi revine.

2

In functie de branza, se poate adauga mai multa sau mai putina smantana/iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza si carnati" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute