Aperitiv tarta cu branza si carnati

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2020 | 4652 vizualizari

 

Aceasta tarta se poate servi atat calda, cat si rece. Merge de minune seara la cina, dar si pusa la pachet, la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 100 g unt rece
  • 2-3 lg apa rece
  • 500 g branza de vaca sarata, framantata
  • 1 ou
  • 2-3 lg smantana/iaurt
  • sare, piper dupa gust
  • 1 buc ceapa alba mai mica
  • 1 buc carnat afumat
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt pasta de ardei
  • rosii cherry
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza si carnati:

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se framanta un aluat omogen. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pana se prepara umplutura.

Se mixeaza branza framantata cu smantana sau iaurtul, ce preferati, pana devine omogena si usor moale. Se adauga oul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei. Carnatul se taie felii apoi in jumatati si se caleste impreuna cu ceapa. Se adauga lingurita de pasta de ardei si se mai amesteca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se amesteca apoi cu crema de branza si se omogenizeaza totul.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in forma rotunda, atat cat sa acopere tava de tarta, atat fundul acesteia cat si peretii. Se asaza aluatul in tava, se apasa usor pentru a imbraca peretii apoi se toarna crema de branza. Se niveleaza apoi se asaza rosiile cherry taiate in jumatati. Pe mijloc se asaza o frunza de patrunjel apoi se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca apoi se poate servi.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

In timpul coacerii, umplutura va creste, dand impresia ca va curge, dar dupa ce se scoate din cuptor, isi revine.

2

In functie de branza, se poate adauga mai multa sau mai putina smantana/iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza si carnati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu brinza si spanac