Drob invelit in foi de placinta

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2015 | 6804 vizualizari

 

Am vazut la Motanel ''invelitoarea''asta si am zis sa incerc si asa....umplutura e dupa capatana mea si cum imi place mie

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficat porc
  • 500 g ficat pui
  • 7 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi leurda
  • 2 ardei capia
  • 3 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 8 oua mici, crude
  • 12 oua mici , fierte
  • foi de placinta bella
  • sare
  • piper
  • ulei de masline pentru uns foile
  • 1 cana de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob invelit in foi de placinta:

Mai intai punem la fiert ficatul, dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca si-l taiem cubulete mici. Taiem ceapa marunt, apoi leurda si ardeiul capia taiat cubulete.

Punem un tuci pe foc lasam sa se incinga, adaugam 1 cescuta cu ulei si calim pana se inmoaie ceapa, leurda si ardeiul. La final adaugam mararul si partunjelul, adaugam un praf de sare si mai lasam 2-3 minute pe foc, apoi rasturnam totul intr-un castron mai mare. Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam ficatul taiat, cele 8 oua crude si omogenizam, gustam si potrivim de sare si piper.

Apoi pregatim vasele in care vom coace drobul. Eu am avut o forma dreptunghiulara de ceramica si una rotunde de aluminiu. Am uns formele si am inceput sa asez foile de placinta, unse fiecare in parte. Am folosit 4 foi de placinta la forma dreptunghiulara si 2 foi la forma rotunda. Am asezat un strat de compozitie, am asezat ouale fierte si apoi inca un strat de compozitie, la final am adus foile de placinta care dadeau peste forma, impaturind frumos. Am uns cu ulei si am dat formele la cuptorul preincalzit, la foc moderat, cca 45 minute. Cu 5 minute inainte de a scoate formele din cuptor am turnat lapte peste si am mai lasat cca 10 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob invelit in foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute, in sos de iaurt