Drob invelit in foi de placinta

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2015 | 2275 vizualizari

 

Am vazut la Motanel ''invelitoarea''asta si am zis sa incerc si asa....umplutura e dupa capatana mea si cum imi place mie

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficat porc
  • 500 g ficat pui
  • 7 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi leurda
  • 2 ardei capia
  • 3 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 8 oua mici, crude
  • 12 oua mici , fierte
  • foi de placinta bella
  • sare
  • piper
  • ulei de masline pentru uns foile
  • 1 cana de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob invelit in foi de placinta:

Mai intai punem la fiert ficatul, dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca si-l taiem cubulete mici. Taiem ceapa marunt, apoi leurda si ardeiul capia taiat cubulete.


Punem un tuci pe foc lasam sa se incinga, adaugam 1 cescuta cu ulei si calim pana se inmoaie ceapa, leurda si ardeiul. La final adaugam mararul si partunjelul, adaugam un praf de sare si mai lasam 2-3 minute pe foc, apoi rasturnam totul intr-un castron mai mare. Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam ficatul taiat, cele 8 oua crude si omogenizam, gustam si potrivim de sare si piper.


Apoi pregatim vasele in care vom coace drobul. Eu am avut o forma dreptunghiulara de ceramica si una rotunde de aluminiu. Am uns formele si am inceput sa asez foile de placinta, unse fiecare in parte. Am folosit 4 foi de placinta la forma dreptunghiulara si 2 foi la forma rotunda. Am asezat un strat de compozitie, am asezat ouale fierte si apoi inca un strat de compozitie, la final am adus foile de placinta care dadeau peste forma, impaturind frumos. Am uns cu ulei si am dat formele la cuptorul preincalzit, la foc moderat, cca 45 minute. Cu 5 minute inainte de a scoate formele din cuptor am turnat lapte peste si am mai lasat cca 10 minute la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob invelit in foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

12.04.2015, 16:13

Ce bine arata si cu siguranta bun!

Corinuta 1

13.04.2015, 11:16

Cred ca-i delicios!

MOKUSKA 1

14.04.2015, 10:50

foarte bun e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cosulete umplute cu branza, masline si ciuperci