Dulce de leche Cupcakes

de Miha in Prajituri, 8 Iun 2011 | 5790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 5 caramele (60 g)
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 400 g dulce de leche
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce de leche Cupcakes:

Aici am aratat cum putem obtine dulce de leche.


Briose:


Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de unt, alternand cu laptele.



Separat albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in reprize, in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. La sfarsit, punem si caramelele taiate bucatele.


Caramelele se pot inlocui cu ciocolata sau se poate renunta la ele, dupa cum doriti.



Turnam aluatul in formele de briose si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc si se desprind usor de marginea formei. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Untul il topim, dar nu de tot, cat sa mai ramana si bucati netopite. Mixam pana se incheaga din nou si devine pufos ca o crema, apoi adaugam treptat din dulce de leche, pana se termina.



Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta.


Puteti sa puneti si mai putin din cantitatea de dulce de leche, dupa cum va este preferinta, daca va place crema mai untoasa sau mai dulce. Initial, am avut in plan sa folosesc doar 200, maxim 250 g... dar am preferat gustul mai dulce celui untos. :)



Desigur se pot modifica si cantitatile, crema fiind arhi-suficienta pentru cele 12 briose.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce de leche Cupcakes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Miha 1

10.06.2011, 09:30

Buna dimineata fetelor! Multumesc de aprecieri.

Miha 1

10.06.2011, 09:32

Criss, cred ca merge si frisca, de ce nu? Pui putin cate putin pana ajungi la consistenta dorita. Si cred ca cel mai bine ar merge frisca vegetala, neexistand riscul sa "se taie'.

monik80 1

21.03.2015, 07:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu iaurt si cacao