Dulceață de morcovi

de Panacris in Conserve, 27 Ian 2013 | 13861 vizualizari

 

Am ajuns la concluzia că dulceața se poate prepara în orice sezon! Am deschis ”conservăreala” ptr 2013, cu această dulceață inedită!

 

INGREDIENTE

  • morcovi necurățați 1000 g,
  • zahăr tos 800 g,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • apă rece 3 căni,
  • lămîie 1 bucată,
  • portocală 1 bucată,
  • scorțișoară 2-3 bucăți,
  • cuișoare 4 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de morcovi:

Se pune la fiert apa cu zahărul, la foc puternic, cca. 10 minute. Într timp se curăță morcovii, se dau pe răzătoarea fină, adăugăndu-se la siropul de zahăr. Se micșorează focul și se lasă la fiert, cca. 30 de minute, neacoperit. După ce se încheagă dulceața, se adaugă zeama de la citrice și puțină coajă, scorțișoara și cuișoarele, lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 5 minute ptr a se îmbina gusturile. Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil, se inchid ermetic și se lasă la dunst cald până a doua zi. Atenție: se scot bucățile de scorțișoară și cuișoarele din dulceață! Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Zamfira 1

05.02.2013, 08:39

o minune de dulceata, culoare, gust..imi place

Zamfira 1

05.02.2013, 08:39

miki_a 1

17.04.2015, 10:35

Super reteta! Multumesc!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de iarna cu sos de mustar