Dulceata de ardei iute

de Panacris in Conserve, 3 Dec 2012 | 11964 vizualizari

 

Am in plan aceasata dulceata de vreun an;) Acu' i-a venit randul! Simona's World. na, multumesc de inspratie. :-* Niciodata nu-i timpul pierdut, ptr o asemenea delicatesa. Spor la treaba si rabdare multa;)

 

INGREDIENTE

  • ardei iuti colorati 200 g,
  • zahar tos 200 g,
  • zahar brun 100 g,
  • otet din vin alb 200 g,
  • praf de ghimbir 1 lingurita,
  • cuisoare 3 bucati,
  • coaja de portocala.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior, ( Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni;). Dupa gust ardeii se toaca marunt sau se dau prin robot, eu am preferat, tocat marunt, ca am avut cutite de testat;) Inca odata atentie, bucataria se fie bineventilata, ca atmosfera va fi "foarte iute si picanta" !

Dupa ce am  cercetat diferite retete, ptr acest preparat, am ales varianta preparata de Lia :-* (http://floare-floare.blogspot.ro/2012/09/dulceata-de-ardei-iute-cu-ghimbir.html) bineinteles cu mici adaosuri.

Intr-un vas cu fundul dublu, in acest caz as fi folosit un vas Zepter;), se pun piscaciosii tocati marunt, amestecul de zahar, otetul si ghimbirul. Vasul se pune la foc mic, sa fiarba, cca. 30 de minute. Spre final se adauga cuisoarele si coaja de portocala. Se mai lasa cca. 15 minute sa fiarba, dulceata obtinuta se pune in borcane micute sterilizate, se inchid ermetic, se lasa la dunst cald pana a doua zi.

Spor la treaba! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (26)

MonaMimi 1

04.12.2012, 10:41

andreea_angelo 1

04.12.2012, 20:57

mihaelar63 1

16.09.2015, 16:02

Faina reteta !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Dulceata" de ardei iute