Dulceata de ardei iute

de Panacris in Conserve, 3 Dec 2012 | 7440 vizualizari

 

Am in plan aceasata dulceata de vreun an;) Acu' i-a venit randul! Simona's World. na, multumesc de inspratie. :-* Niciodata nu-i timpul pierdut, ptr o asemenea delicatesa. Spor la treaba si rabdare multa;)

 

INGREDIENTE

  • ardei iuti colorati 200 g,
  • zahar tos 200 g,
  • zahar brun 100 g,
  • otet din vin alb 200 g,
  • praf de ghimbir 1 lingurita,
  • cuisoare 3 bucati,
  • coaja de portocala.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior, ( Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni;). Dupa gust ardeii se toaca marunt sau se dau prin robot, eu am preferat, tocat marunt, ca am avut cutite de testat;) Inca odata atentie, bucataria se fie bineventilata, ca atmosfera va fi "foarte iute si picanta" !


Dupa ce am cercetat diferite retete, ptr acest preparat, am ales varianta preparata de Lia :-* (http://floare-floare.blogspot.ro/2012/09/dulceata-de-ardei-iute-cu-ghimbir.html) bineinteles cu mici adaosuri.


Intr-un vas cu fundul dublu, in acest caz as fi folosit un vas Zepter;), se pun piscaciosii tocati marunt, amestecul de zahar, otetul si ghimbirul. Vasul se pune la foc mic, sa fiarba, cca. 30 de minute. Spre final se adauga cuisoarele si coaja de portocala. Se mai lasa cca. 15 minute sa fiarba, dulceata obtinuta se pune in borcane micute sterilizate, se inchid ermetic, se lasa la dunst cald pana a doua zi.


Spor la treaba! >:D<

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MonaMimi 1

04.12.2012, 10:41

andreea_angelo 1

04.12.2012, 20:57

mihaelar63 1

16.09.2015, 16:02

Faina reteta !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare