Tocana de iarna cu fasole pastai

de Pasiune pentru bucatarie in Conserve, 8 Sep 2011 | 12560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 kg fasole pastai
  • 1 kg ardei galben
  • 1 kg ardei rosu(capia)
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg rosii
  • 1 l ulei
  • Sare grunjoasa
  • Apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de iarna cu fasole pastai:

Intr-un ceaun mare se pune uleiul si se incinge bine,apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovii dati pe razatoarea cu gauri mari. Se calesc impreuna 10 minute,apoi se adauga ardeiul tocat cubulete si fasolea. Se pune apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert.\


Intr-o oala separata se da in clocot 3 l apa , se opreste focul si se adauga rosiile crestate putin in varf. Se scot si se decojesc. Se taie cubulete.


Cand fasolea s-a inmuiat putin se adauga si rosiile si se lasa sa fiarba pana scade sosul si incepe sa se aleaga uleiul la suprafata. Trebuie sa mai ramana lichid in ceaun.


Borcanele(14-16 de 720 g) se spala si se usuca (eu le pun in tava si le bag 10 minute la cuptor). Se repartizeaza tocana in borcane si se strang capacele. In ceaun se pune o carpa si se aseaza borcane. Se toarna apa pana la jumatatea borcanelor. Se fierb 30 minute,apoi se depoziteaza in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iarna cu fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

09.09.2011, 19:51

horia 1

10.09.2011, 15:55

"greierele & furnica"...eu sunt greierele ,ptr. ca la iarna o sa cumpar toate conservele. felicitari !

marcela1979 1

10.09.2011, 20:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume