Gogosari la otet cu conopida

de Andreea Baraboi in Conserve, 25 Sep 2014 | 3331 vizualizari

 

Facem pregatirile pt iarna !

 

INGREDIENTE

  • 4 kg gogosari
  • 1conopida
  • 2 morcovi
  • frunza de telina
  • 500 ml otet
  • 2 litri apa
  • 3 linguri de sare
  • 4 foi dafin
  • zahar 3 linguri cu varf
  • 4 linguri ulei
  • hrean
  • boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari la otet cu conopida:

Am spalat si curatat gogosarii si am indepartat demintele  dupa  care le-am lasat la scurs.

La  fel am prcedat si cu conopida  care am spalat-o si am  desfacut buchetelele si le-am lasat la scurs.

Am curatat si morcovii si  hreanul, morcovul l-am  taiat rondele si  hreanu in 4 fasii , frunza de telina se spala si se lasa la scurs.

Intr-o oala  mare se adauga apa, otetul , foile de  dafin, zaharul, boabele de piper,uleiul , sarea,totul de  potriveste pt gustul fiecaruia si se lasa sa  fiarba .

Cand  fierbe  incepem sa adaugam gogosarii si le   dam un clocot si apoi continuom asa pana terminam gogosarii si ii lasam deoparte sa se   racoreasca putin,

In  acest timp adaugam si conopida sa dea un clocot in  acea compozitie ,dupa  care o lasam la racorit.

Asezam borcanele si incepem sa  asezam un strat de  gogosari unul de conopida unul de morcov , de telina si hrean si asa continuom pana unplem borcanele.

Apoi adaugam apa  clocotita in borcane , inchdem  ermetic   capacele si le lasam in paturi sa se  raceasca  pana a  2 zi. Dupa   ce s-au racit se  dau la loc racoros si se pastreaza  atat timp cat vrem .

 

TIPS-URI

1

Cine doreste sau are preferinte dupa gust se poate pune toate ingredientele, otet , zahar si sare, eu am potrivit totul dupa gust .

2

Mi-au iesit 3 borcane, unul de 5 l, unul de 2,5. si unul de 800 g .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari la otet cu conopida" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri reci si acre cu ou