Dulceata de ardei iute

de Gicuta69 in Conserve, 14 Sep 2015 | 4927 vizualizari

 

Un amestec de gusturi, de dulce-acrisor-picant , excelenta in combinatie cu friptura si tare buna la condimentarea mancarii.
Pentru reteta m-am inspirat de la prietena noastra Clementina, careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iute rosu
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet de 9 grade
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga.


Ardeii se spala si se lasa la zvantat.


"Operatia" de curatare si taierea ardeilor o facem cu manusi chirurgicale. :)


Indepartam cotorul, nervurile partial si semintele.


Taiem ardeii cubulete mici si ii adaugam in siropul de zahar si otet.


Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 40 minute pana ce compozitia ajunge la consistenta dorita.


Dulceata o punem fierbinte in borcanele sterizate pe care le inchidem cu capace. Le asezam cu gura-n jos unde vor sta pana a doua zi, acoperite cu un prosop mai gros. Se depoziteaza in camara.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Gicuta69 1

15.09.2015, 09:50

Cristina

Gicuta69 1

15.09.2015, 09:53

Diana, imi pare rau pt. degetele tale ....eu n-am avut nimic...ardeiul pe care l-am folosit la dulceata nu a fost asa de iute.

diaconta 1

15.09.2015, 09:59

Diana si noi am facut dulceata de ardei iute si nici nu am folosit manusi .
Adevarat ca noi i-am dat prin robot,nu i-am tocat manual

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei bulgaresc la borcan