Dulceata de ardei kapia

de Bunica in Dulceata / Gem, 24 Ian 2013 | 7419 vizualizari

 

Dulceata de ardei kapia este o dulceata care se serveste alaturi de branzeturile cu mucegai.

 

INGREDIENTE

  • 500 g.zahar
  • 300 ml apa
  • 6 ardei kapia
  • 1/4 lamaie (zeama)
  • 1 lingurita rasa de piper mozaic macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei kapia:

Intr-o cratita de 3 l. se pun la fiert apa cu zaharul pentru un sirop,Se fierbe pana se leaga bine(sa ramana siropul ca o bobita cand este scos pe o farfurioara).


Ardeii se spala se sterg, se curata de cotoare, seminte si nervuri, apoi se taie julien.


Cand siropul este bine legat se adauga ardeiul.


Se fierbe inca 15-20 minute,dupa care se adauga zeama de lamaie.


Dupa ce da cateva clocote(3-4),se stinge focul si se adauga piperul macinat.


Se pune dulceata in borcane cand este calduta.

 

TIPS-URI

1

Dulceata nu trebuie sa fie foarte legata.

2

Se consuma doar ardeiul fara sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Lau 1

25.01.2013, 11:06

interesant

Zamfira 1

30.01.2013, 19:12

AnyCostescu 1

07.02.2013, 16:47

bunaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Şarlotă pariziană - reteta 500

ieri la 20:53

Chec sandwich croque monsieur

ieri la 20:32

Salata de fasole  ochi-negru

de Ksenya 4

ieri la 16:35

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iute