Dulceata de caise cu prune

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 17 Dec 2011 | 3050 vizualizari

 

Cateodata preparam cu ce avem la dispozitie . Combinatia caise cu prune este super !!!
Ma incanta culorile deosebite din dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise 
  • 1 kg prune bistrite
  • 1.8 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise cu prune:

Spalati si curatati de samburi fructele .


Intr-o oala cu peretii non-aderenti puneti fructele presarate cu zahar , amestecati din cand in cand lasand zaharul sa se ,, topeasca '' cateva ore .


Fierbeti la foc mic o ora supraveghind si amestecand sa nu se prinda .


Spre sfarsitul fierberii adaugati restul de zahar si zeama de lamaie .


Turnati dulceata in borcane curate cu capac infiletabil si o puneti sa stea la cald intr-un ,, culcus'' inconjurate de paturi . Dupa 2 zile o puneti la pastrare intr-un loc rece [ camara , pivnita.

 

TIPS-URI

1

  Daca fructele sunt dulci nui aveti nevoie de mult zahar.

2

Dulceata e mai savuroasa daca are bucati intregi de fructe .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

18.12.2011, 13:51

ce buna trebuie sa fie aceasta combinatie.

MotanLaOale 1

18.12.2011, 23:28

VERONICA2607 1

10.03.2012, 21:44

foarte buna dulceata!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de agrise