Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Spalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat.
Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde.
Fierbem gemul cca. 4-5 ore (eu l-am fiert pe aragaz).
Dupa cele 4-5 ore luam o lingurita din gem si punem pe o farfuriuta.
Intre timp adaugam scortisoara.
Dupa ce s-a racit, luam farfuriuta si o inclinam usor, iar daca gemul nu curge inseamna ca a fiert destul si este gata!
Luam oala cu gemul de pe foc si il punem cu grija in borcanele spalate si sterilizate. Punem capacele, invelim borcanele intr-o patura groasa si le lasam pana a doua zi.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult