Gem de prune cu aroma de scortisoara

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 3 Sep 2012 | 2248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu aroma de scortisoara:

Spalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat.


Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde.


Fierbem gemul cca. 4-5 ore (eu l-am fiert pe aragaz).


Dupa cele 4-5 ore luam o lingurita din gem si punem pe o farfuriuta.


Intre timp adaugam scortisoara.


Dupa ce s-a racit, luam farfuriuta si o inclinam usor, iar daca gemul nu curge inseamna ca a fiert destul si este gata!


Luam oala cu gemul de pe foc si il punem cu grija in borcanele spalate si sterilizate. Punem capacele, invelim borcanele intr-o patura groasa si le lasam pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Angelina_Elena 1

05.09.2012, 10:33

Bia

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:26

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 23:39

Gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune