Gem de prune cu aroma de scortisoara

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 3 Sep 2012 | 3532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu aroma de scortisoara:

Spalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat.

Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde.

Fierbem gemul cca. 4-5 ore (eu l-am fiert pe aragaz).

Dupa cele 4-5 ore luam o lingurita din gem si punem pe o farfuriuta.

Intre timp adaugam scortisoara.

Dupa ce s-a racit, luam farfuriuta si o inclinam usor, iar daca gemul nu curge inseamna ca a fiert destul si este gata!

Luam oala cu gemul de pe foc si il punem cu grija in borcanele spalate si sterilizate. Punem capacele, invelim borcanele intr-o patura groasa si le lasam pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Angelina_Elena 1

05.09.2012, 10:33

Bia

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:26

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 23:39

Gabytza

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune