Dulceata de capsuni

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 27 Iun 2013 | 1355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Capsunile se curate de codite,se pun intr-un castron de apa si se clatesc foarte bine.


Se taie in bucati mai mici(dupa preferinta).Se pun intr-o oala mare,se pune zaharul,coaja de portocala,esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat.Se lasa in frigider pana a doua zi.


A doua zi se pune la fiert la foc mic pentru circa 90 minute,se pune jumatate de lamaie stoarsa.Se amesteca des si se ia spuma cu o lingura de lemn sau o spumiera.


Se testeaza daca este gata.Se pune o lingura de dulceata pe o farfurie si se lasa sa se raceasca putin,daca curge se mai lasa la fiert.


Borcanele se sterilizeaza inainte.


Dulceata se pune cat inca este calda,iar borcanele se intorc cu capacul in jos.Se acopera cu un prosop si se lasa pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Ies cam 6 borcane mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (26)

Bya Ralu 1

29.06.2013, 22:26

dia)

alba_zori 1

30.06.2013, 15:35

minunata,si eu odata am facut,si cel mai sanatos e sa faci acasa tu,si nu sa cumparam mereu de la magazin..te pup

Bya Ralu 1

30.06.2013, 16:21

asa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08