Dulceata de capsuni

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 27 Iun 2013 | 1454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Capsunile se curate de codite,se pun intr-un castron de apa si se clatesc foarte bine.


Se taie in bucati mai mici(dupa preferinta).Se pun intr-o oala mare,se pune zaharul,coaja de portocala,esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat.Se lasa in frigider pana a doua zi.


A doua zi se pune la fiert la foc mic pentru circa 90 minute,se pune jumatate de lamaie stoarsa.Se amesteca des si se ia spuma cu o lingura de lemn sau o spumiera.


Se testeaza daca este gata.Se pune o lingura de dulceata pe o farfurie si se lasa sa se raceasca putin,daca curge se mai lasa la fiert.


Borcanele se sterilizeaza inainte.


Dulceata se pune cat inca este calda,iar borcanele se intorc cu capacul in jos.Se acopera cu un prosop si se lasa pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Ies cam 6 borcane mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Bya Ralu 1

29.06.2013, 22:26

dia)

alba_zori 1

30.06.2013, 15:35

minunata,si eu odata am facut,si cel mai sanatos e sa faci acasa tu,si nu sa cumparam mereu de la magazin..te pup

Bya Ralu 1

30.06.2013, 16:21

asa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni