Dulceață de zmeură

de Bunica in Dulceata / Gem, 14 Aug 2015 | 4525 vizualizari

 

Am trecut prin piață și cum era multă zmeură nu m-am putut abține și am cumpărat pentru a pregăti o delicioasă dulceață.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. zahăr
  • 1,500 Kg zmeură
  • zeama de la o lămâie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de zmeură:

Zmeura se alege de impurități,se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs.

Zmeura se pune pune într-o cratiță, iar peste ea adaugă zahărul.

Lasă zmeura cu zahărul să se odihnească 1 oră .

Pune cratița la foc iute pentru 10 minute și apoi la foc moderat până se leagă siropul.

Din când în când ia spuma formată.

Cănd siropul formează o boabă pe o farfurie adaugă zeama de lămâie si lasă la fiert 2 minute.

Stinge focul, lasă dulceața să se răcească ,apoi pune-o în borcanele spălate și sterilizate în cuptor.

TIPS-URI

1

Se poate face sirop de 1 kg, zahăr +700 ml. apă.

2

dacă siropul este mai legat se fierbe zmeura mai puțin si în felul acesta nu se sfarmă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de patlagele verzi