Dulceață de zmeură

de Bunica in Dulceata / Gem, 14 Aug 2015 | 4441 vizualizari

 

Am trecut prin piață și cum era multă zmeură nu m-am putut abține și am cumpărat pentru a pregăti o delicioasă dulceață.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. zahăr
  • 1,500 Kg zmeură
  • zeama de la o lămâie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de zmeură:

Zmeura se alege de impurități,se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs.

Zmeura se pune pune într-o cratiță, iar peste ea adaugă zahărul.

Lasă zmeura cu zahărul să se odihnească 1 oră .

Pune cratița la foc iute pentru 10 minute și apoi la foc moderat până se leagă siropul.

Din când în când ia spuma formată.

Cănd siropul formează o boabă pe o farfurie adaugă zeama de lămâie si lasă la fiert 2 minute.

Stinge focul, lasă dulceața să se răcească ,apoi pune-o în borcanele spălate și sterilizate în cuptor.

TIPS-URI

1

Se poate face sirop de 1 kg, zahăr +700 ml. apă.

2

dacă siropul este mai legat se fierbe zmeura mai puțin si în felul acesta nu se sfarmă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui