Gem de caise

de T I M E A in Dulceata / Gem, 3 Iul 2012 | 4637 vizualizari

 

Am cumparat caise pentru a le congela si din cauza ca era prea coapte au ajuns in dulceata :).

 

INGREDIENTE

  • 1250 gr caise fara samburi
  • 550 gr zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Spalam bine fructele si le separam de samburi.


Taiem fructele in cubulete le punem intr-un vas si turnam zaharul peste fructe.


Lasam acoperit la frigider pana a doua zi. Nu trebuie neaparat :)


Fierbem la foc mic adaugand si zeama de lamaie si amestecand din cand in cand.


Eu am fiert aproape 2 ore dar dupa o ora si jumatate era practic gata.


Turnam in borcane si acoperim cu capac.


Punem borcanele intr-o patura si lasam asa pana a doua zi.


Mie mi-au iesit aproape 3 borcanase si un pic prea dulce pentru ca si fructele erau foarte coapte si dulci.


In functie de cat de dulce va place puteti sa mai adaugati zahar. Mie imi este suficient cam 400 gr zahar la 1 kg de fruct fara samburi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

susu 1

10.07.2012, 14:30

eu le-am taiat sferturi si a iesit foarte bine, nici prea jeleu nici cu fructe intregi, potrivit

T I M E A 1

10.07.2012, 14:37

Susu ma bucur ca ti-a iesit bine...si eu recomand doar 400 gr zahar ...Am mai luat si eu ieri inca 4 kg sa fac mai mult. Cred ca o sa le tai in doua doar ca sunt cam mici .

T I M E A 1

10.07.2012, 14:38

Gem de corcoduse nu am mancat, insa cel de prune il ador...astept sa mai scada preturile ca si la caise mi s-a parut mult 5 lei/kg in plin sezon

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise