Gem de visine

de ela in Dulceata / Gem, 24 Iun 2011 | 17972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg visine(cantarite fara samburi sa ramana atat)
  • 1kg zahar
  • 2plicuri gelfix 2:1 de la dr Oetker
  • 1/2lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Spalam visinele si le scoatem samburii.

Taiem lamaia bucati foarte mici si amestecam cu visinele.

Se amesteca gelfixul cu doua linguri de zahar si se toarna peste visine,se amesteca bine compozitia.Punem intr-o cratita,la foc moderat si amestecam continuu pana incepe sa fiarba,luam de pe foc si turnam restul de zahar si punem inapoi pe foc,amestecand si luind spuma ce se formeaza deasupra,timp de vreo 15minute.

Se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate,se pun capacele si se intorc borcanele cu capacele in jos 5-10minute,operatiunea efectuindu-se de 2-3 ori,apoi se pun borcanele intr-o patura si se lasa la cald pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine