Gem de gutui si mere

de RuxyRux in Dulceata / Gem, 27 Oct 2011 | 13283 vizualizari

 

O combinatie aromata si tare delicioasa...reteta personala

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gutui
  • 3 kg mere
  • 2 kg si 1/2 zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat( sau esente)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • in jur de 2kg apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui si mere:

Se rad gutuile( eu am avut unele superbe, fara pete si aproape perfecte) cu tot cu coaja si merele decojite, aceasta fiind operatiunea cea mai complicata si mai delicata deoarece gutuile se rad destul de greu.


Se pun merele si gutuile rase intr-o oala mare( eu am pus intr-un Zepter de 15 kg).


Adaugam si zaharul, zeama de lamaie si vanilia.


Apoi se pune apa cat sa le cuprinda.


Se fierb in jur de 1 ora si jumatate pana se omogenizeaza, apa scade si se leaga frumos gemul.


Se pune gemul in borcane sterilizate( eu de regula le oparesc).


Mi-au iesit : 10 borcane de 800gr.


1 borcan de 750 gr


1 borcan de 600 gr


2 borcane de 500 gr


2 borcane de 400 gr


2 borcane de 200 gr


Desigur cantitatea depinde si de marimea merelor, a gutuilor...eu am avut si gutui mari si zemoase si de asemenea mere potrivite ca marime foarte zemoase


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

-Miti- 1

03.12.2011, 23:17

anul acesta n-am facut nimic cu gutui,dau fuga pana la supermarket ,macar un borcan de acolo sa incerc...imi inchipui ce bun e

RuxyRux 1

03.12.2011, 23:18

Pup Miti...e tare bun...poate anul ce vine reusesti sa faci si tu

maerean_alina_maria 1

21.10.2013, 09:51

am sa o incerc si eu!!! cred ca e deliciosa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui cu pere