Dulceata de capsuni (putin zahar)

de Catalinaflorea in Conserve, 15 Apr 2015 | 1087 vizualizari

 

Ador capsunile(pana mananc prea multe si nu le mai suport :)). Fac dulceata in fiecare an, in 2 reprize: prima e dulceata mai tare iar a doua nu o fierb mult pentru ca imi place siropul si e super buna iarna cand fac negresa sau o folosesc pentru siropuri,creme,lapte cu gris. Nu sunt o fana a zaharului asa ca la 5 kg de capsuni pun doar 1,5 kg zahar si o lamaie. Am vazut retete unde la un kg de fruct se pune un kg de zahar,dar cred ca as face diabet si mii de carii :)), fiecare cu placerile lui.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni (putin zahar):

Capsunile se curata de funze si se spala bine in mai multe ape.


Daca sunt de marimi diferite, pe cele foarte mari le taiem in 2. Le asezam intr-o oala mare si adanca si le punem deasupra zaharul si zeama de lamaie.


Punem pe focul mare pentru 25 minute si 'invartim, rotim' oala astfel incat zeama sa ajunga la zahar si sa il topeasca; dupa cele 25 de minute dam focul la mic, punem un capac deasupra si lasam la fiert. Amestecam din cand in cand, tot rotind oala (nu bagam lingura).


Aici fiecare o va fierbe in functie de preferinta, mai mult sau mai putin.


Dupa ce a fiert, o punem clocotita in borcane pe care le inchidem bine, le asezam cu capacul in jos si le acoperim cu o patura pana a doua zi, cand se vor depozita la loc ferit de soare si racoros.

 

TIPS-URI

1

Mie imi place foarte mult arpacasul fiert si amestecat cu biscuiti, miez de nuca, ciocolata si mult sos de capsuni deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni (putin zahar)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

15.04.2015, 20:36

Ce aromata!

mirela0911 1

15.04.2015, 21:09

Ce buna e!

Adele 1

15.04.2015, 21:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nectarine