Mancare de ardei kapia-copti

de lia maria in Conserve, 27 Mai 2010 | 10081 vizualizari

 

Ei bine, miercuri, am folosit ultimul borcan cu aceasta mancare delicioasa. Anul trecut am facut pentru prima data, dupa reteta Valentinei I. careia ii multumesc. O alternativa la indemana pentru perioada de post.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg ardei capia
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 5 linguri pasta de tomate
  • 3 lingurite miere de albine
  • 1 ardei iute verde si 1 rosu
  • sare, piper, cimbru, foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei kapia-copti:

Ardeii kapia se coc, se curata de pielite, cotoare si seminte. Se spala si se lasa la scurs, dupa care se taie fasii subtiri pe lung.



Se caleste ceapa dupa gust in putin ulei, se adauga morcov taiat cubulete sau dat pe razatoare.Cand sunt bine distuite, se adauga pasta de tomate si mierea de albine. Se pun fasiile de ardei copti si ardeiul iute tocat marunt ,se potriveste de sare, piper si condimente.



Se lasa sa fiarba toate la foc mic pana se inmoaie si ardeiul. Se umplu borcanele cu mancarica, se adauga 1 lingura de ulei si una aspirina, se capseaza si se fierb in bai-marin inca 20’, se stinge focul si se lasa asa, pana a doua zi.



Borcanele se scot , se sterg si se depoziteaza in camara.

 

TIPS-URI

1

se poate servi ca mancare de post sau ca si garnitura la preparate din carne si peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei kapia-copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Ina 1

27.05.2010, 17:30

Se pare ca e ziua conservelor Mama ce bunatate aici! Eu ii coc si-i pun la pungi, in congelator, decojiti si fara cotor

dicarmencitta1957 1

27.05.2010, 18:53

Lia draga mea,arata super si sunt sigura ca este o bunatate,ca o zacusca doar ca ii lipseste vanata.Eu am facut ardei kapia copt,l-am dat prin ulei si l-am pus la congelator in pungulite,tot pentru mancare sau sosuri.Felicitari si 5 furculite.

nadina73 1

28.05.2010, 00:53

super bun 5 furci mari de tot si un borcan la pachet

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ardei copt pentru iarna