Dulceata de capsuni reteta (putin zahar)

de Catalinaflorea in Conserve, 15 Apr 2015 | 6836 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Ador capsunile(pana mananc prea multe si nu le mai suport :)). Fac dulceata in fiecare an, in 2 reprize: prima e dulceata mai tare iar a doua nu o fierb mult pentru ca imi place siropul si e super buna iarna cand fac negresa sau o folosesc pentru siropuri,creme,lapte cu gris. Nu sunt o fana a zaharului asa ca la 5 kg de capsuni pun doar 1,5 kg zahar si o lamaie. Am vazut retete unde la un kg de fruct se pune un kg de zahar,dar cred ca as face diabet si mii de carii :)), fiecare cu placerile lui.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta (putin zahar):

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile se curata de funze si se spala bine in mai multe ape.

Daca sunt de marimi diferite, pe cele foarte mari le taiem in 2. Le asezam intr-o oala mare si adanca si le punem deasupra zaharul si zeama de lamaie.

Punem pe focul mare pentru 25 minute si 'invartim, rotim' oala astfel incat zeama sa ajunga la zahar si sa il topeasca; dupa cele 25 de minute dam focul la mic, punem un capac deasupra si lasam la fiert. Amestecam din cand in cand, tot rotind oala (nu bagam lingura).

Aici fiecare o va fierbe in functie de preferinta, mai mult sau mai putin.

Dupa ce a fiert, o punem clocotita in borcane pe care le inchidem bine, le asezam cu capacul in jos si le acoperim cu o patura pana a doua zi, cand se vor depozita la loc ferit de soare si racoros.

TIPS-URI

1

Mie imi place foarte mult arpacasul fiert si amestecat cu biscuiti, miez de nuca, ciocolata si mult sos de capsuni deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (putin zahar)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de castraveti cu menta si lamaie