Zacusca de ciuperci

de Sylvia in Conserve, 4 Oct 2010 | 10468 vizualizari

 

Asta este cel de-al treilea sortiment de zacusca ( si ultimul cred ) pe care l-am facut anul acesta .

Am umblat putin sa gasesc mai multe sortimente de ciuperci dar rezultatul a fost pe masura zic eu. II multumesc Valentinei pe de DC care mi-a facut pofta si mi-a dat reteta ei pe care am adaptat-o eu putin la cantitati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci champinion,
  • 500 grame de galbiori si 500 grame de pleurotus,
  • 3 kg de ardei rosii,
  • 1 kg de vinete,
  • 1 kg de ceapa,
  • 400 grame de cubulete de rosii decojite in suc propriu ( o conserva italieneasca am pus eu ) ,
  • 500 ml de ulei,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

  Eu am tocat ciupercile cu robotul dar nu le-am lasat foarte mult sa se faca pasta si le-am mai maruntit putin cu cutitul. Galbiorii si pleurotusul  i-am tocat cu cutitul.  Am pus in ceaunul de fonta ( vedeta mare anul acesta la zacusca )  uleiul si ceapa tocata fin cu robotul si am lasat la foc minim pe ochiul mediu de la aragaz timp de 20 de minute. Am adaugat apoi ciupercile, sare, piper si dafin si am lasta la foc mic pana a scazut apa lasata de ciuperci. A trebuit sa stea pe foc mult mai mult decat ma asteptam vreo ora ….pana a scazut apa si spre final am dat focul putin mai mare si am mestecat mai des. Intre timp m-am ocupat de vinete si de ardei pe care i-am copt si maruntit . Se adauga la zacusca dupa ce a scazut apa la ciuperci.

Am mai lasat pe foc inca 20 de minute si am adaugat rosiile mixate si am mai lasat 15 minute. Se mai drege dupa gust cu sare si piper daca e cazul si se toarna fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil ( 60 de minute in cuptor la 180 de grade ) . A iesit o minunatie din care am mancat deja 2 borcane    

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

07.10.2010, 01:54

ciuperciiiiiiiiiiiisuper si aici 5 f,da ai pregatit nu glumafelicitari si 5f

jolygina 1

07.10.2010, 02:12

mmm ciuperci vin si eu in camara ta

alinutzika 1

03.08.2011, 00:54

tare bun...o sa pun si eu anul acesta...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu fasole