Visine pentru prajituri

de Constelatialeu in Conserve, 27 Iun 2016 | 3413 vizualizari

 

Ne pregatim de iarna, ca asa-i bine sa ai acolo una, alta, de ce sa te agati cand e ger si crapa pietrele.Asa ca am intrat la nasa Dia si-am tras cu ochiu, ea nu se supara, ca-i fata buna.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine cu samburi ( nu le-am mai cantarit dupa ce le-am scos samburii)
  • 1,5 kg zahar
  • 1/2 aspirina la un borcan de 400 g
  • 1 aspirina la un borcan de 800 g
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine pentru prajituri:

Mai intai mergem la cules de visine si ne urcam in visin daca ne mai tin balamalele. Cu ocazia asta mi-am testat abilitatile, inca stau bine,aproape de 47 de ani ma catar cu usurinta in copac, chiar in varf si parca nu-s nici asa grea, ca nu s`o rupt nici o craca cu mine....:)))))))))))))))))) Si acum sa trecem la treaba, adica cules, cantarit visinele, spalat si scos samburii. Pana aici toate bune si frumoase, mai ales ca n-am facut singura toata treaba, ca de aia ne-am luat la bine si la rau, sa ne ajutam......Am asezat visinele fara samburi intr-un castron mai mare, am pus zaharul peste ele si din cand in cand am amestecat ca sa se poata topi bine zaharul, am lasat pana a doua zi cand zaharul s-a topit bine, apoi am spalat si uscat bine borcanele si am asezat visinele in borcan si am turnat siropul lasat de ele, la final am pus aspirina,am strans capacele bine si am depozitat in camara, sa stea cuminti pana la iarna cand facem prajiturele. Mi-au iesit 4 borcane de 800 g in fiecare borcan am pus cate-o aspirina intreaga, iar in borcanul de 400 de g am pus 1/2 de aspirina. Merg pe mana Diei, ca cica tin la marele fix si ai si avantajul ca poti folosi si siropul sa prepari un jeleu delicios sau sa insiropezi blatul unei prajituri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Visine pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ancutsa 1

04.07.2016, 11:53

Bun! si ce haioase sunt borcanele!

dantes 1

14.07.2016, 09:12

Bune!

Aletta 1

14.07.2016, 10:09

o sa fac si euu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Visine pentru prajituri