Ciorbă la sticlă

de Ade200 in Conserve, 3 Sep 2012 | 5894 vizualizari

 

Un mod de a avea rapid o ciorbă la iarnă! Am făcut-o anul trecut si am repetat-o anul acesta făra să mai ţin seama de reţetă-am pus ce aveam prin grădină. În plus, am adăugat anul acesta praz, gulii, dovlecei, toate date prin maşina de tocat şi puse de la început împreună. Frunzele le-am adăugat mai târziu!
Am pus niste salicilat si le-am pus în sticle de plastic de 500 ml când nu mai era aşa de fierbinte să nu se deformeze recipientul. Aşa că reţeta mea e doar un punct de plecare pentru propria reţetă.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg de roşii coapte bine
  • 7 cepe mari
  • 7 morcovi
  • 7 ardei graşi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 3 legături de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de frunze de ţelină
  • 1 legătură de frunze de leuştean
  • 4 linguri de sare
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă la sticlă:

Se dau roşiile prin separator şi se pun la fiert. Se dau prin maşina de tocat/robot/răzătoare sau se taie mărunt şi se adaugă în bulion. Se fierb o oră amestecând să nu se prindă. Se adaugă sarea, frunzele tăiate mărunt şi se mai fierbe 10-15 minute.


Se pune rezultatul în borcane mici cât să fie pentru o ciorbă.Se toarnă fierbinte în borcane sau sticle largi la gură(sterilizate şi fierbinţi). Se pun în pături până a doua zi. Eu am avut sticle cam mari de data asta!


Iarna, pui apa la clocotit, adaugi un borcan de zarzavat , pui şi nişte ulei şi ai ciorba gata. Poţi adauga şi paste. Ca să fac o probă, cu ce a rămas, am făcut o ciorbă şi am adăugat "sloboaşte(lenea muierii)". Se sparge un ou, se adaugă făină, nişte apă cât să iasă un aluat mai gros decât cel de clătitte. Se slobod cu o furculiţă în apa clocotită aceste paste instant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă la sticlă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:26

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 10:52

interesanta reteta

Xandrinne 1

28.05.2014, 23:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat pentru ciorbe