Compot de prune

de ionix in Conserve, 17 Sep 2010 | 4401 vizualizari

 

pozele din timpul prepararii sper sa le recuperez si sa revin cu ele :p asa arata compotul dupa circa 3 saptamani...

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 5 l apa
  • 1 kg de zahar
  • un varf de lingurita cu conservant 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Prunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam.


Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan.


Intr-o oala mare punem apa si zaharul la fiert.


In momentul in care siropul de zahar a dat in clocot punem prunele din 2-3 borcane si le lasam maxim doua minute. Apoi cu o paleta sita scoatem prunele si le punem fierbinti in borcane.


Repetam etapele pana cand terminam de oparit toate prunele.


La final punem in siropul fierbinte conservantul si turnam sirop fierbinte in fiecare borcan.


Sigilam borcanele, le intoarcem cu fundu-n sus si le intoarcem la loc in momentul in care s-au racit.


Se depoziteaza unde aveti loc, de preferat la loc racoros si intunecat :p


Degustare placuta! :p

 

TIPS-URI

1

zaharul il puneti in functie de gust...

2

eu folosesc conservant pt ca nu am un loc destul de racaros unde sa le depozitez... ar fi mai bine o sterilizare in bain-marine pentru cine are unde sa le depoziteze la rece....

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

yonela 1

19.09.2010, 08:38

yami-yamii bun eu am alta reteta dar cu siguranta o voi incerca si pe aceasta .

Corinuta 1

19.09.2010, 20:25

elena1988 1

11.02.2011, 17:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune