Compot de prune

de RODIMUR in Sirop / Compot, 24 Sep 2017 | 4893 vizualizari

 

De câțiva ani fac compotul de prune după rețeta mamei mele și sunt foarte mulțumită de rezultat. Este o rețetă foarte ușoară, simplă și rapidă, pe care o poate face oricine.
Din ingredientele de mai jos, mi-au ieșit 17 borcane de 700 grame de compot.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de prune
  • 1 kg zahăr tos
  • 5 litri de apă
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Prunele se spală bine și se lasă la scurs.

Se pregătesc borcanele, să fie curate și capacele, de asemenea.

Într-o oală mare se pune 1 kg de zahăr tos și se adaugă 5 litri de apă. Se dă oala la fiert, la foc iute și după două-trei clocote, când zahărul s-a topit se pun cam 20-25 de prune la opărit în sirop, 2-3 minute, până ce pielițele fructelor încep să plesnească.

Se scot pe rând, cu o paletă mică, prunele a căror pielițe au plesnit și se pun în borcanele așezate într-o tavă metalică.

Se repetă această operațiune, până ce se opăresc toate prunele și se umplu toate borcanele pregătite. Veți observa că siropul a căpătat o culoare roșie foarte frumoasă și un parfum plăcut.

Imediat după ce s-au umplut borcanele cu prune, se toarnă siropul fierbinte și se pun capacele. Borcanele cu compotul de prune se depozitează într-un loc ferit de agitația din casă, se învelesc bine în pături, pentru a păstra cât mai mult timp căldura și se lasă așa să se răcească, timp de 2-3 zile. 

După acest interval de timp, se îndepărtează păturile care au menținut temperatura și borcanele se depozitează în cămară, nefiind necesară sterilizarea lor. 

TIPS-URI

1

Cumpărați prune coapte, mici, tari și fără defecte. Dacă prunele sunt mari, vor încăpea foarte puține în borcan.

2

Nu puneți prea multe prune în borcane, ci lăsați deasupra cam 3 cm pentru ca siropul să le acopere.

3

Țineți borcanele cu compot 2-3 zile învelite în pături, pentru ca temperatura să se păstreze cât mai mult timp. În acest fel, nu va mai fi nevoie să le sterilizați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara