Dulceata de capsuni reteta

de diaconta in Dulceata / Gem, 3 Iun 2011 | 5497 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Parca nu ma induram sa nu fac niste dulceata de capsuni.Chiar daca pretul a fost "piperat",am gasit niste capsuni foarte aromati,iar dulceata a fost excelenta,asa ca pot sa spun ca a meritat si pretul si efortul.Efort care nu a fost prea mare,puteti sa va convingeti de asta.Si uite-asa s-au facut 150 de retete,mai o gluma....mai o reteta...adica "cook &smile".

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3 kg de capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • 3 plicuri gelfix 2:1
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta


Capsunii se curata de frunze si se spala.Se pun intr-o cratita si se zdrobesc putin cu blenderul vertical,dar se lasa si bucati mai mari.Gelfixul se amesteca cu 6 linguri de zahar,iar apoi se amesteca cu capsuni.Se pun pe foc si se lasa pana cand fierbe.Se lasa sa fiarba 5 minute,apoi se adauga zaharul si se mai fierbe 20 de minute.In tot acest timp se culege spuma care se aduna deasupra.


Asa fierbinte se pune in borcane,acestea se inchid,apoi se pun cu capacul in jos,se acopera cu un prosop si se lasa 1/2 ora,dupa care se intorc in pozitia normala si se mai lasa acoperite pana cand se racesc de tot.


Cred ca sunteti de acord ca mai simplu de atat nu se poate.


Pofta buna.....mai la iarna!!!!


Cand eram copii abia asteptam sa inceapa mama compotul sau dulceata si fiindca eram nerabdatori,mama ne spunea ca numai cand ninge se "coace" compotul.De cum il punea in camara tot intrebam "cand se coace compotul"


Asa si cu dulceata,sa vedem cand s-o coace.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

diaconta 1

06.06.2011, 17:59

Multumesc Motane

MVMih 1

19.06.2011, 23:01

Dia ! Desi am lipsit putin, tre sa recunosc ce e bu e foarte bun...reteta ta e delicoasa...simplu si eficienta 3+1,5+3...
Fara sa dam la o parte asocierea intre cantitati...reteta este excelentisima

diaconta 1

20.06.2011, 17:06

Mih multumesc
mie-mi place cum a iesit,chiar daca unii nu sunt de acord cu folosirea gelfix-ului,eu sunt multumita de consistenta,culoare si de timpul scurt de preparare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese