Dulceata de capsuni reteta aromata cu lavanda

de Corinuta in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 3527 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta Foarte dulce si aromata, puteti incerca si cu pastai de vanilie sau cu batoane de scortisoara, dupa preferinte.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2 kg capsuni bio
  • 3 lamai bio
  • 1 kg de zahar
  • 1 si 1/2 lingurita flori de lavanda uscata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta aromata cu lavanda:

Dulceata de capsuni reteta

Se spala si se curata capsunile de codite, apoi se amesteca cu zeama de la lamai si se pun la fiert la foc mic pentru aprox. o ora.

Se amesteca lavanda cu 100 g de zahar intr-un blender.

Se adauga zaharul ramas peste capsuni si se mai fierbe vreo 10 minute amestecand mereu ca sa nu se prinda de cratita. Se verifica dulceata daca e gata, scoatem o lingurita de dulceata pe o farfurie si o lasam sa se raceasca, iar daca nu are consistenta dorita o mai lasam sa fiarba 10 minute si verificam din nou. 

Cu 5 minute inainte sa oprim focul, adaugam si lavanda amestecata cu zahar. Turnam dulceata fierbinte in borcane sterilizate, insurubam capacul si le sigilam intorcandu-le cu fundul in sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta aromata cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din petale de bujori