Dulceata de cirese amare

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 2812 vizualizari

 

Dupa cum v-am mai spus, imi plac foarte mult gemurile si dulceturile. Vroiam sa fac dulceata de cirese amare, dar nu prea am avut timp sa caut prin piata. Am avut noroc cu o vecina a parintilor mei, care nu stia ce sa mai faca cu atatea cirese. Asa ca ne-am dus si le-am cules noi. Nu eu le-am cules... eu doar am facut dulceata :).

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cirese amare fara samburi
  • 3 kg zahar
  • sucul de la 2 lamai
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Dupa ce am spalat ciresele, le-am indepartat coditele apoi le-am scos samburii. Operatiunea se scoatere a samburilor am dus-o la bun sfarsit cu ajutorul lui Silviu si a aparatului se scos samburii (doua "lucruri" utile la casa omului :D).


Intr-o oala incapatoare punem cate un rand de cirese si unul de zahar. Lasam sa stea pana isi lasa zeama. Nu a trebuit sa le las prea mult pentru ca au fost foarte zemoase.


Punem oala pe foc (eu am folosit o plita pe care am pus-o sub oala) si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Adunam cu o lingura spuma formata. Amestecam din cand in cand pentru ca dulceata sa nu se lipeasca de oala.


Cand incepe sa se lege incercam consistenta pe o farfurie. Cand dulceata ajunge la consistenta dorita adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea cateva clocote iar apoi oprim focul.


Punem dulceata calda in borcane spalate si sterilizate si le punem capacul. Intoarcem borcanele pe capac si le acoperim pana a doua zi.


Dupa ce s-au racit le putem depozita pentru iarna.


Din cantitatile acestea mi-au iesit 9 borcane de dulceata.


Este una din cele mai bune dulceturi si va garantez ca merge perfect cu o paine proaspata de casa :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

La Ancuta 1

22.07.2011, 14:21

"nu ma supar daca mi-o trimiti pe toata hi hi hi"... cred ca se supara piticul meu daca nu mai are

mamaieelena 1

24.07.2011, 19:59

RuxyRux 1

26.07.2011, 12:14

Arata minunat Ancutule...din pacate n-am reusit sa gasesc anul asta cirese amare...o savurez din ochi pe a ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura