Dulceata de capsuni reteta cu ghimbir

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 3316 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta Pentru ca productia proprie de anul acesta a batut recordul, pe langa clasica dulceata,am combinat capsunii si cu alte arome. Astfel, am facut aceasta minunata dulceata cu ghimbir. Combinatia capsuni-ghimbir este grozava,merita s-o incercati. Aroma de ghimbir da un plus de savoare dulcetei, iar gustul dulce-picant e inconfundabil. Aceasta dulceata va merge de minune la iarna si alaturi de o friptura.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3kg capsuni,
  • 1kg zahar,
  • 100-200g ghimbir proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta cu ghimbir:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunii se spala si se curata de codite. Se pun la fiertcu o cana de apa intr-o cratita speciala pentru dulceata. Se fierb pana siropul incepe sa scada si sa se ingroase. In acest moment se adauga zaharul.

Ghimbirul se curata si se da pe razatoarea mare. Dupa ce zaharul s-a topit si dulceata incepe sa se lege,se adauga ghimbirul.

Cand dulceata e destul de legata se ia de pe foc si, fierbinte, se pune in borcane sterilizate. Se inchid ermetic cu capace si se pun in paturi pana se racesc complet api se depoziteaza in camara.

            

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ceapa I