Gem de piersici

de Bucataras in Dulceata / Gem, 20 Aug 2019 | 2675 vizualizari

 

Cum a venit vremea piersicilor coapte, aromate, am pus repede si de un gem de piersici, cu putin zahar, pentru ca sunt fructele suficient de dulci. Si e fara conservanti. ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici
  • 600 g zahar
  • zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia  peste fructe pentru ca acestea sa isi pastreze culoarea aurie frumoasa. 

Adauga zaharul si amesteca din nou. Paseaza fructele si lasa-le la fiert, iar pe masura ce se formeaza spuma deasupra indeparteaza-o.

Daca piersicile sunt coapte bine isi vor lasa mai multa zeama, asa ca fierberea va fi mai de durata. Gemul trebuie sa scada bine pentru a putea fi conservat pentru iarna. Deci timpul de fierbere se adapteaza in functie de fructele folosite pentru gem. :) 

Ai grija sa amesteci din cand in cand gemul, sa nu se lipeasca fructele de fundul cratitei. 

Toarna gemul fierbinte in borcane, pune capacele si apoi sterilizeaza-le in cuptor, in jur de 15 minute e suficient. 

 

TIPS-URI

1

piersicile se cantaresc fara samburi, pentru a doza bine cantitatea de zahar de adaugat in gem;

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici