Dulceata de cirese amare

de Miha in Dulceata / Gem, 25 Iun 2011 | 6751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cirese amare fara samburi
  • 650 g zahar
  • 1/2 lamaie mare
  • 1 crenguta de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Si cu asta (cred!) ca am incheiat cu dulceata pe anul asta. :))



Dulceata de cirese amare este dupa parerea mea cea mai buna dulceata. Voi puteti rezista unei portii de clatite cu dulceata? Eu nu! :)))


La fel ca si la dulceata de cirese nu am folosit mult zahar, una pentru ca am facut-o pentru consum imediat si a doua mi se pare ca iese extrem de dulce.


Punem ciresele fara samburi intr-o cratita cu fundul gros, apoi le acoperim cu zahar. Dam la frigider pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se pune apoi cratita la fiert la foc mic, nu direct pe flacara, ci pe o tabla din aceea de copt vinetele si ardeii.



In timpul fierberii vom curata de cate ori este nevoie spuma ce se formeaza. Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam lamaia taiata felii si crenguta de menta proaspata. Se amesteca usor cu o lingura de lemn.


Din cand in cand se verifica daca dulceata este gata, punand din sirop pe o farfurie rece. De preferat ar fi sa nu o fierbeti prea tare, caci ea se va "lega" destul de mult dupa ce se raceste.



Se scot feliile de lamaie si crenguta de menta si se pune dulceata fierbinte in borcanele bine spalate si uscate. Se capseaza si se rastoarna cu capacul in jos. Se acopera si se lasa la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

Miha 1

06.07.2011, 09:28

Maria Lau Oana multumesc!

Kori 1

26.09.2011, 09:57

vaaai, ce bunatate, bunica facea gem din asta ...si eu vreau, dar nu am vazut cirese amare de ani buni

mihaelar63 1

26.10.2011, 21:40

Sunt sigura ca nu mai ai

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui