Dulceata de cirese amare

de Miha in Dulceata / Gem, 25 Iun 2011 | 8451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cirese amare fara samburi
  • 650 g zahar
  • 1/2 lamaie mare
  • 1 crenguta de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Si cu asta (cred!) ca am incheiat cu dulceata pe anul asta. :))

Dulceata de cirese amare este dupa parerea mea cea mai buna dulceata. Voi puteti rezista unei portii de clatite cu dulceata? Eu nu! :)))

La fel ca si la dulceata de cirese nu am folosit mult zahar, una pentru ca am facut-o pentru consum imediat si a doua mi se pare ca iese extrem de dulce.

Punem ciresele fara samburi intr-o cratita cu fundul gros, apoi le acoperim cu zahar. Dam la frigider pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se pune apoi cratita la fiert la foc mic, nu direct pe flacara, ci pe o tabla din aceea de copt vinetele si ardeii.

In timpul fierberii vom curata de cate ori este nevoie spuma ce se formeaza. Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam lamaia taiata felii si crenguta de menta proaspata. Se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Din cand in cand se verifica daca dulceata este gata, punand din sirop pe o farfurie rece. De preferat ar fi sa nu o fierbeti prea tare, caci ea se va "lega" destul de mult dupa ce se raceste.

Se scot feliile de lamaie si crenguta de menta si se pune dulceata fierbinte in borcanele bine spalate si uscate. Se capseaza si se rastoarna cu capacul in jos. Se acopera si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

Miha 1

06.07.2011, 09:28

Maria Lau Oana multumesc!

Kori 1

26.09.2011, 09:57

vaaai, ce bunatate, bunica facea gem din asta ...si eu vreau, dar nu am vazut cirese amare de ani buni

mihaelar63 1

26.10.2011, 21:40

Sunt sigura ca nu mai ai

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pepene galben