Dulceata de cirese amare

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 16 Iul 2020 | 2686 vizualizari

 

Dulceața de cireșe amare are farmecul ei. Și pentru că tatei îi place mult acest tip de dulceață, am pregătit-o special pentru el, cu îndulcitor.

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 690 g cireșe amare (cântărite fără sâmburi),
  • 200 g îndulcitor pudră,
  • 150 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

 

Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează. Dintr-un kg de fructe, după această operațiune, 

am obținut 690 g. Păstrați și sucul pe care îl lasă cireșele, eu am cântărit 150 ml suc.

Se pun la fiert apa cu îndulcitorul și sucul lăsat de cireșe, iar când începe să clocotească, se adaugă fructele.

Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când dulceața este legată, se dă de pe foc. 

Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.

 Se obţin: 1 borcan cu volumul de 340 ml, un borcan de 220 ml și o farfurioară pentru pozat și degustat J

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/dulceata-de-cirese-amare.html

TIPS-URI

1

Un alt mod de a vă da seama că este gata este să verificați temperatura dulceții cu un termometru de bucătărie, eu iau ca reper temperatura de 100-101°C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

25.07.2020, 20:19

Ancutsa 1

26.07.2020, 10:12

Mirela

Vio566vio 1

29.08.2020, 18:13

Castiga bani cu sondaje online care valoreaza între 0,10€-2,5€ iar la inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/3ffAscN

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de rosii galbene