Dulceata de dovleac copt cu portocale

de katty in Dulceata / Gem, 21 Oct 2014 | 1569 vizualizari

 

O dulceata aromata .

 

INGREDIENTE

  • 400 ml zeama de portocale
  • 600 gr dovleac copt ( cantarit dupa ce a fost copt)
  • 500 gr zahar
  • 1 plic Gel Fix 2:1
  • scortisoara pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac copt cu portocale:

Spalam dovleacul , il curatam de coaja si il taiem cubulete mai mici .

Presaram putina scortisoara , amestecam bine , apoi punem dovleacul intr-o tava pe hartie de copt .

Dam tava la cuptor pentru 20 de minute .

Amestecam din cand in el usor , sa nu il sfaramam, pentru a se coace uniform si pentru a nu se arde pe o parte .

Dupa ce l-am scos din cuptor ( s-a inmuiat , pastrandu-si forma) il cantarim .




Stoarcem portocale pana obtinem cantitatea necesara (2-3 in functie de cat de zemoase sunt)

Punem intr-o craticioara zeama de portocala , dovleacul , zaharul si continutul plicului de Gelfix .

Amestecam si punem cratita la foc . Din momentul in care fierte il lasam 3 minute , amestecand continuu .

Punem dulceata in borcane curate si uscate , punem capacele si intoarcem borcanele pe capac .

Dupa ce s-a racit etichetam borcanele si le punem in camara .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac copt cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ina 1

22.10.2014, 17:57

super!

mirela0911 1

23.10.2014, 15:38

Ce dulceata aromata!

babi5 1

24.10.2014, 18:53

Nu poste fi decit foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de cireşe