Dulceata de dovleac copt cu portocale

de katty in Dulceata / Gem, 21 Oct 2014 | 1405 vizualizari

 

O dulceata aromata .

 

INGREDIENTE

  • 400 ml zeama de portocale
  • 600 gr dovleac copt ( cantarit dupa ce a fost copt)
  • 500 gr zahar
  • 1 plic Gel Fix 2:1
  • scortisoara pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac copt cu portocale:

Spalam dovleacul , il curatam de coaja si il taiem cubulete mai mici .

Presaram putina scortisoara , amestecam bine , apoi punem dovleacul intr-o tava pe hartie de copt .

Dam tava la cuptor pentru 20 de minute .

Amestecam din cand in el usor , sa nu il sfaramam, pentru a se coace uniform si pentru a nu se arde pe o parte .

Dupa ce l-am scos din cuptor ( s-a inmuiat , pastrandu-si forma) il cantarim .




Stoarcem portocale pana obtinem cantitatea necesara (2-3 in functie de cat de zemoase sunt)

Punem intr-o craticioara zeama de portocala , dovleacul , zaharul si continutul plicului de Gelfix .

Amestecam si punem cratita la foc . Din momentul in care fierte il lasam 3 minute , amestecand continuu .

Punem dulceata in borcane curate si uscate , punem capacele si intoarcem borcanele pe capac .

Dupa ce s-a racit etichetam borcanele si le punem in camara .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac copt cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Ina 1

22.10.2014, 17:57

super!

mirela0911 1

23.10.2014, 15:38

Ce dulceata aromata!

babi5 1

24.10.2014, 18:53

Nu poste fi decit foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!