Dulceata de gutui

de Oana in Dulceata / Gem, 12 Oct 2010 | 6272 vizualizari

 

O dulceata atat de aromata, cu gust de toamna :)

 

INGREDIENTE

  • 5 gutui mari
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lamaie
  • o ceasca cu apa
  • coaja de la o portocala
  • cateva cuisoare
  • 2 batoane de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se spala, se curata, se taie bucati si se baga la robot, pe discul de razatoare mare(cine n-are se chinuie la razatoare) sau se taie cubulete, fiecare cum prefera. La 3 farfurii adanci pline, cu varf, cu gutui rase, se pun 1,5 kg de zahar.


Zaharul se pune pe foc cu cescuta de apa si se lasa la foc mic sa se topeasca, amestecand continuu. Se adauga cuisoarele, batoanele de scortisoara si coaja de portocala taiata fideluta subtire de tot. Se lasa cateva minute sa fiarba. Se scot apoi cuisoarele si scortisoara si se adauga gutuile stropite cu zeama de lamaie si miezul de la lamaie taiat cubulete mici. Se fierbe totul la foc mic, de preferat ntr-o oala cu pereti dubli. Gutuile mele au fost dulci si zemoase. Se testeaza o picatura de sirop pe farfurie si daca nu se imprastie inseamna ca dulceata este gata si se opreste focul. Se pune fierbinte in borcane si se strang bine capacele. Se acopera cu un prosop gros si se lasa la racit, apoi se pun borcanele in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

cristinne 1

16.10.2010, 11:45

azi fac si eu;

cum pun la fiert borcanele?
nu am mai facut niciodata dulceata de gutui
umplu borcanele cu fulceata fierbinte? si le pun in apa rece si le dau la fiert in oala? sau cum?>

Panacris 1

11.10.2013, 16:56

Oana 1

12.10.2013, 13:32

Cristinne, eu nu fierb niciodata borcanele de dulceata. Doar pun dulceata fierbinte in borcane, le strang bine capacele si gata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura