Dulceata de gutui

de kamy in Dulceata / Gem, 2 Dec 2010 | 7669 vizualizari

 

Nu am facut niciodata,m-am interesat,m-am uitat prin retete dar am facut cum am crezut eu ca e mai bine.....si a iesit o dulceata parfumata si....dulceeeee

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg.gutui rase
  • 1 lamaie
  • 1,500 kg.zahar geliezucker wiener(vezi reteta mea...gem de mere)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Am spalat ff bine gutuile,le-am sters si le-am curatat de coaja si de casuta cu seminte.Lamaia am spalat-o bine,am stors zeama peste gutuile rase,am adaugat zaharul si le-am lasat deoparte sa-si lase zeama.Cojile si cotoarele le-am pus la fiert in 2 l apa si coaja de lamaie,pana a scazut si a ramas cam 1\2 l zeama pe care am adaugat-o peste gutuile rase cand s-a racit.Am amestecat si am pus la foc pentru 1\2 ora,amestecand des.Am pus dulceata fierbinte in borcane si am infiletat capacul cand s-a racit.


 

TIPS-URI

1

mi-am adus aminte ca mama facea din cotoare si coji,peltea,asa ca uitandu-ma prin retete si vazand ca se pune apa,m-am gandit ca e pacat sa arunc la gunoi atata amar de aroma si bine am facut.

2

mi-au iesit 7 borcane de 32o gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sylvia 1

07.12.2010, 19:29

vai ce bunatate ai facut

kamy 1

07.12.2010, 19:37

ionela...sylvia...ms

gaby_gabytza 1

13.10.2011, 17:53

buuuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam