Dulceata de gutui

de kamy in Dulceata / Gem, 2 Dec 2010 | 8012 vizualizari

 

Nu am facut niciodata,m-am interesat,m-am uitat prin retete dar am facut cum am crezut eu ca e mai bine.....si a iesit o dulceata parfumata si....dulceeeee

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg.gutui rase
  • 1 lamaie
  • 1,500 kg.zahar geliezucker wiener(vezi reteta mea...gem de mere)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Am spalat ff bine gutuile,le-am sters si le-am curatat de coaja si de casuta cu seminte.Lamaia am spalat-o bine,am stors zeama peste gutuile rase,am adaugat zaharul si le-am lasat deoparte sa-si lase zeama.Cojile si cotoarele le-am pus la fiert in 2 l apa si coaja de lamaie,pana a scazut si a ramas cam 1\2 l zeama pe care am adaugat-o peste gutuile rase cand s-a racit.Am amestecat si am pus la foc pentru 1\2 ora,amestecand des.Am pus dulceata fierbinte in borcane si am infiletat capacul cand s-a racit.


 

TIPS-URI

1

mi-am adus aminte ca mama facea din cotoare si coji,peltea,asa ca uitandu-ma prin retete si vazand ca se pune apa,m-am gandit ca e pacat sa arunc la gunoi atata amar de aroma si bine am facut.

2

mi-au iesit 7 borcane de 32o gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sylvia 1

07.12.2010, 19:29

vai ce bunatate ai facut

kamy 1

07.12.2010, 19:37

ionela...sylvia...ms

gaby_gabytza 1

13.10.2011, 17:53

buuuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

ieri la 21:03

Ciulama de ciuperci, de post

de vasimur 3

ieri la 16:09

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese