Dulceata de mure

de Rocsi in Dulceata / Gem, 29 Aug 2014 | 1604 vizualizari

 

Dupa o mica absenta de postari, am revenit si eu cu o reteta delicioasa pentru iarna, ca sa fiu iertata ca am lipsit. Este pentru prima data cand fac dulceata de mure, desi imi place mult, si pot sa ma laud ca mi-a iesit MINUNATA! Asa ca puteti prelua reteta, eu garantez pentru ea ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mure
  • 500 ml apa
  • 1,5 kg zahar
  • 1/2 lamaie mica
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita.


Intr-o oala mai groasa, eu am folosit una de tuci, turnam apa si zaharul.


Punem oala pe aragaz, la foc mic.


Amestecam continuu si cand incepe sa fiarba siropul, il lasam 20 de minute. Amestecati mereu cu o lingura de lemn, altfel riscati sa se zahariseasca.


Dupa acest timp, dam drumul la mure, amestecam usor, si reglam focul mic spre mediu.


Din cand in cand mai amestecam, iar dupa 60 de minute punem lamaia taiata feliute mici.


Mai lasam 5-10 minute pe foc, nu mai mult, si inchidem aragazul.


In borcane mici, spalate si uscate, punem dulceata fierbinte.


Inchidem bine capacele si le invelim intr-o patura pana a doua zi, cand le ducem la loc racoros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:41

buna buna

Rocsi 1

31.08.2014, 22:41

Multumesc Reisnaor

Rocsi 1

31.08.2014, 22:41

Vladimir multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure