Dulceata de gutui

de lilik in Dulceata / Gem, 29 Oct 2012 | 10338 vizualizari

 

Am primit zilele trecute cateva(kg) gutui si m-am apucat de facut dulceata...adevarul e ca are un gust minunat si o aroma..mmmm.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de gutui taiate cubulete
  • 1 kg de zahar
  • 300 ml apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Nu pot sa va spun cate gutui am folosit pt ca le-am cantarit doar dupa ce le-am curatat si taiat cubulete.

Alegem gutui coapte si sanatoase,pe care le spalam,le curatam de coaja si cotoare,apoi le taiem cubulete.Eu le-am taiat de diferite dimensiuni.

Punem intr-o oala cu fundul gros gutuile,zaharul si apa,dupa care punem pe foc mare pana incepe sa fiarba,apoi dam focul mic si lasam sa fiarba.

Amestecam din cand in cand,luam spuma  si dupa vreo 45-50 de minute putem controla siropul(punem o picatura pe o farfurioara,lasam sa se raceasca si daca nu curge este gata).

Punem zeama de lamaie,mai lasam sa fiarba 5 minute,dupa care o punem in borcane sterilizate,punem capacele si le punem cu fundul in sus pana se racesc,apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui si mere