Dulceata de zmeura

de Mitinita in Dulceata / Gem, 20 Aug 2011 | 6686 vizualizari

 

Zmeura si mai ales dulceata de zmeura e nelipsita de la noi, n-ar strica sa ascund vreo cateva borcane caci in ritmul asta nu mai prind ele nici toamna. Cand e vorba de zmeura imi place sa folosesc gelfix, ii pastreaza aroma si culoarea mai bine si prefer 2:1 fiindca nu imi plac gemurile prea dulci.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de zmeura
  • 500 gr zahar
  • 1 pachet gelfix 2:1
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:


Se clateste zmeura cu apa pana scapam de impuritati.


Continutul plicului gelfix se amesteca impreuna cu 2 linguri de zahar ,se pune peste zmeura,se amesteca usor.


Se pune la fiert pana da in clocot si se ia spuma care se formeaza.Spuma se ia tot timpul.


Dupa ce a inceput se fiarba,se ia deoparte si se amesteca impreuna cu restul de zahar.


Se pune inapoi pe foc si cand incepe sa fiarba se mai lasa numai un minut.


Se pune dulceata in borcanele sterilizate,se infileteaza bine capacele si se intorc invers pentru cinci minute. In acest fel,va asigurati ca se sigileaza borcanul.


Se pastreaza intr-in loc racoros.


Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Mitinita 1

22.08.2011, 09:35

Bucataras Medi 1

22.08.2011, 13:27

wow..................ce mult imi place..............

Mitinita 1

22.08.2011, 22:20

nimic nu se compara cu gemul de zmeura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Pralina-Ciocolata
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si cirese

de oanapl 6

ieri la 20:57

Mancarica de fasole cu afumatura

de oanapl 6

ieri la 20:25

Minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 6

ieri la 19:54

Tiramisu, la cupa

de RODIMUR 7

ieri la 19:52

Madlene cu afine si lamaie

de Criss 6

ieri la 16:39

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui