Zmeura si mai ales dulceata de zmeura e nelipsita de la noi, n-ar strica sa ascund vreo cateva borcane caci in ritmul asta nu mai prind ele nici toamna. Cand e vorba de zmeura imi place sa folosesc gelfix, ii pastreaza aroma si culoarea mai bine si prefer 2:1 fiindca nu imi plac gemurile prea dulci.
Se clateste zmeura cu apa pana scapam de impuritati.
Continutul plicului gelfix se amesteca impreuna cu 2 linguri de zahar ,se pune peste zmeura,se amesteca usor.
Se pune la fiert pana da in clocot si se ia spuma care se formeaza.Spuma se ia tot timpul.
Dupa ce a inceput se fiarba,se ia deoparte si se amesteca impreuna cu restul de zahar.
Se pune inapoi pe foc si cand incepe sa fiarba se mai lasa numai un minut.
Se pune dulceata in borcanele sterilizate,se infileteaza bine capacele si se intorc invers pentru cinci minute. In acest fel,va asigurati ca se sigileaza borcanul.
Se pastreaza intr-in loc racoros.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro