Dulceata de gutui

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Feb 2013 | 8515 vizualizari

 

Gutuie dulce amarui cu miros de toamna bogata.

 

INGREDIENTE

  •  3-4 gutui mari din cele altoite
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se sterg de puf, se curata de coaja si se taie felii subtiri, dupa care le taiem julien. Le stropim cu zeama de lamaie, pentru ca oxideaza foarte repede in contact cu aerul si isi schimba culoarea. Apa si zaharul pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam o farfurie adanca, plina varf cu fructe. Se fierbe la foc domol, se aduna spuma formata. Cand este suficient de legata (dupa preferinta mai slab legata sau mai tare, ele sunt gelatinoase). Se pune fierbinte in borcane se strange bine capacul si se invelesc cu un servet, se lasa pana a doua zi, sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (6)

Lau 1

05.02.2013, 15:52

Bunica 1

05.02.2013, 17:12

Este o bunatate!

Rocsi 1

05.02.2013, 20:11

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui