Dulceata de gutui

de diana_k in Dulceata / Gem, 1 Noi 2013 | 21119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de gutui
  • 1 kg zahar
  • 1 litru apa
  • 1/2 lamaie
  • 1 cana nuci taiate
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se spala bine de puf, se curata de coaja si se taie, se indeparteaza casuta cu samburi si partea lemnoasa, apoi se taie cubulete mici.
Intr-o cratita cu fundul gros se pune zaharul si apa la fiert apoi se adauga gutuile taiate.

Se fierbe timp de 30-35 de minute, se adauga sucul de la jumatate de lamaie si se mai lasa pe foc mic aproximativ 15 minute pana se ingroasa siropul si dulceata este legata.

Nu fierbeti mai mult decat este necesar! Astfel veti obtine o dulceata cu o culoare frumoasa.

Se pune vanilia si nucile taie, se amesteca usor apoi se toarna dulceata in borcane spalate si uscate bine.

Se capseaza borcanele si se intorc cu gura in jos si se lasa la racit pana a doua zi invelite in paturi sau in cuptorul aragazului incalzit la 100 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

01.11.2013, 22:11

O dulceata de sezon plina de parfum

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 23:16

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui la Multicooker