Dulceata de mure

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 29 Iul 2013 | 3462 vizualizari

 

e bestiala!pentru prima data am facut si eu:))de fapt toate dulceturile:))

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de mure
  • 1 kg zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Murele le-am spalat sub un jet de apa si le-am pus la scurs.


Se pun intr-o oala mare jumatate de cantitate,se acopera cu zahar iar deasupra se pun restul de mure.Deasupra punem esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie.Se lasa la frigider peste noapte.


A doua zi o punem la fiert la foc potrivit,se amesteca din cand in cand.Cand se formeaza spuma se ia cu o lingura sau cu o spumiera.


Se fierbe circa 1ora si 30 minute.


Intre timp se pregatesc borcanele,se spala bine si se pun la uscat.


Intr-o oala punem apa la fiert,se pun borcanele pe rand cu grija sa nu se sparga.Se lasa cateva minute la sterilizat si se scot pe un prosop curat.


Cand dulceata este gata se lasa putin sa se raceasca(10-15 minute) si se toarna in borcane.Se inchid bine si se intorc cu capacele in jos.


Se acopera cu un prosop si se lasa pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Cand turnam dulceata se pune o lama de cutit sub borcan pentru a nu se sparge.

2

Dulceata a iesit foarte buna,nu-i mai trebuia zahar.

3

Mie mi-au iesit 5 borcanele

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Bya Ralu 1

29.07.2013, 22:36

multumesc lucy

Micutza Luana 1

30.07.2013, 21:52

foarte faina

Bya Ralu 1

31.07.2013, 10:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine