Dulceata de pepene galben

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 11 Aug 2015 | 4821 vizualizari

 

De foarte mult timp mi-am dorit sa incerc aceasta dulceata, insa, personal, ma asteptam la mai mult :)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg miez de pepene galben
  • sucul de la 3 lamai
  • 3 kg zahar
  • cate 750 ml apa pentru fiecare kg de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben:

Intr-un vas/cratita (eu am folosit de aluminiu) se pun cele 3 kg de zahar impreuna cu apa. Se amesteca usor pentru omogenizare si se asaza vasul pe aragaz/plita la foc mic.

Se fierbe siropul format pana scade la jumatate din cantitatea initiala.

Adaugam miezul de pepene taiat in cuburi potrivit de mari si stropit cu sucul de lamaie.

Se continua fierberea pana ce siropul ajunge la consistenta dorita.

Dulceata (fierbinte) se pune apoi in borcanele curate si se strang capacele foarte bine. Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se aleg pepenii ce emana un miros puternic, parfumat.

2

Sucul de lamaie are rolul de a pastra culoarea si consistenta miezului de pepene

3

Este foarte important ca siropul de apa si zahar sa se fiarba la foc mic pentru a evita caramelizarea acestuia si implicit culoarea maronie

4

Se poate aromatiza dupa gust cu menta sau busuioc verde, scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

COVRIGI POLONEZI

ieri la 14:05

Reteta de prajitura de Februarie

pe 05.02 la 20:48

Reteta de paine fara framantare

pe 05.02 la 20:02

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2141 puncte

oanapl

1030 puncte

Rocsi

828 puncte

dantes

721 puncte

 Merisor

700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafir