Dulceata de afine

de ANCA in Dulceata / Gem, 16 Iul 2010 | 5403 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun la iarna?..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg afine
  • 500 g zahar
  • un baton de vanilie
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele se spala cu grija sa nu se storceasca, se scurg si se aseaza intr-un vas, se pune zaharul peste ele si se lasa la frigider 24 ore sa-si lase sucul.


Apoi se pun intr-o cratita de inox, impreuna cu batonul de vanilie, la foc moale, o ora-o ora jumate, pana cand incepe dulceata sa se lege. Spre final, adaugam zeama de lamaie.


Este gata cand trece testul picaturii (se picura putin pe o farfurie si nu trebuie sa curga, dar nici sa fie tare sau prea vascoasa, caci se va mai intari in borcan)


Se pune fierbinte in borcanele spalte si uscate, se strang bine capacele si se pastreaza borcanele la racoare, cu gura in jos, pe capac.


Mi-au iesit 2 borcane din cantitatea asta, dar mai fac o tura:)

 

TIPS-URI

1

Nu se pune apa, afinele vor lasa destul suc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Corinuta 1

16.07.2010, 23:43

yammi,yammi!

ANCA 1

17.07.2010, 02:29

Teo, am gasit la niste tarani in piata, venisera de la munte cu ele... sper sa mai prind o tura macar.. cu alea de cultura nu se face dulceata, musai sa fie afine de munte.

nadina73 1

17.07.2010, 17:46

super ce buna e dar de unde?numai daca imi trimiti si mie5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine